Stockholm Centraal Treinstation

Oorspronkelijk ontworpen in 1871, heeft het Centraal Station van Stockholm een lange en trotse geschiedenis die prachtige kunstwerken en architectuur in het oorspronkelijke gebouw bevat. Het gebouw zelf is historisch beschermd waardoor het de verplichting heeft om het verleden te behouden. Deze status houdt veel beperkingen in op het gebied van esthetiek.

Gebouweigenaar Jernhusen en architecten AIX werken al 15 jaar samen om het centraal station van Stockholm te herstellen in zijn vroegere glorie - met hedendaagse authenticiteit. Voor de inkom werd gezocht naar een oplossing die trouw moest zijn aan de authentieke schoonheid en sfeer van de oorspronkelijke ruimte, maar tegelijkertijd tegemoet moest komen aan de moderne eisen aan de verkeersstroom en energiebesparing.

“Het doel was om mensen de hele sfeer van dit historisch gebouw te laten zien, van vloer tot plafond. We wilden ook het oude en het nieuwe op natuurlijke wijze verenigen”, aldus Johan Rittsél, architect van AIX Architects.

DE OPLOSSING

Een set van drie volledige glazen, 3-vleugelige Crystal Tourniket automatische draaideuren met geïntegreerd warmeluchtgordijn werden geïnstalleerd. Elke deur is in staat om een doostroming van 1.740 personen per uur in beide richtingen te beheren. De deuren laten ook een duurzame klimaatbeheersing toe in het gebouw en zorgen voor een tochtvrije inkom. De deuren van de Crystal Tourniket hebben inklapbare deurvleugels die, naast de nooddeuren, een gemakkelijke ontsnappingsroute creëren in geval van noodgevallen - ideaal voor een groot publiekgebied.

  
  

Plaats
Stockholm

Land
Zweden

Architect
AIX- Architects

Aannemer
Forsen Projekt

Producten
Crystal Tourniket

Jaar
2016

Download Case Study

 

 

Project: Stockholm Centraal Treinstation

Contacteer Ons

Boon Edam BVBA

 

Vragen? Neem gerust contact met ons op.

 

 

© Royal Boon Edam International B.V.