Onderwijsinstellingen - Veilig Studeren en Werken in het Onderwijs

Universiteiten en hogescholen hebben tegenwoordig niet alleen hun handen vol aan het onderwijs zelf, maar ook aan de beveiliging van hun locaties. Want of ze nu gevestigd zijn in een stedelijke of landelijke omgeving: onderwijsinstellingen zijn vaak publiekelijk toegankelijk, en dan met name de gemeenschappelijke ruimten.

Daarnaast vormt rond iedere herfstperiode weer minstens een kwart van de studenten een nieuw lichting. Al die nieuwe gezichten leren via een jaarlijks oriëntatieprogramma hoe ze hun weg kunnen vinden door de gebouwen, hoe ze aan hun eigen veiligheid en die van anderen kunnen bijdragen en hoe ze persoonlijk kunnen helpen met het besparen van energie. natuurlijk leren ze ook hoe ze zich als goede ambassadeurs van hun opleiding moeten opstellen.

  
  

Een Oplossing voor elke Beveiligingsuitdaging

Het beveiligingsteam van de onderwijsinstelling is verantwoordelijk voor de veiligheid van het personeel én de studenten. De beveiligers bevinden zich overal: dicht bij de studenten, bijvoorbeeld in studentenhuisvesting, lokalen en collegezalen, maar ook verspreid over het omliggende terrein, zoals atletiekbanen, gymzalen en binnenplaatsen. In elk gebouw op het terrein zijn waardevolle eigendommen te vinden en iedere gebouwindeling is anders, afhankelijk van het doel. Elk gebouw kent dus unieke beveiligingsuitdagingen waarvoor een specifieke oplossing moet worden gezocht.

Bij de ingang van onderwijsinstellingen, studentenhuisvesting en recreatieruimten worden vaak doorloopsluizen geplaatst om de mensenstromen zorgvuldig in veilige banen te leiden. Voor het omliggende terrein, zoalssportvelden en atletiekbanen, wordt juist vaak gekozen voor hoge en lage draaikruizen, die toegangscontrole bij specifieke in- en uitgangen mogelijk maken. 

Voor elk unieke Gebouw de juiste Oplossing

Bij Boon Edam hebt u ruime keuze uit een volledig productassortiment. Wij adviseren u graag over de beste oplossingen voor elk deel van uw universiteit of hogeschool. Er komen elk jaar weer nieuwe studenten bij en dan is het van belang dat de toegangsoplossingen gebruiksvriendelijk en geschikt voor dagelijks gebruik zijn. Daarom zoeken we samen met u naar de optie die het gewenste beveiligingsniveau biedt, al dan niet afgestemd op de capaciteitsbehoeften van uw gebouwen. 

Beveiligde toegangsoplossingen zijn bestand tegen social engineering , want iedere gebruiker wordt op dezelfde manier gecontroleerd. Anders dan een mens raakt beveiligingstechnologie nooit afgeleid. Ook is deze niet om de tuin te leiden met een vermomming of een zelfverzekerde glimlach. Na installatie van een beveiligde toegang kan met behulp van een toegangscontrolesysteem precies zichtbaar worden gemaakt wie ergens naar binnen of naar buiten is gegaan. Dat betekent dus geen gedoe met papieren bezoekersregistratie meer. Daarnaast kan bij de toegang nauwkeurig het aantal personen worden geteld. Met doorloopsluizen kan zelfs het aantal tailgatingalarmeringen worden bijgehouden, zodat u precies ziet waar er mogelijk veel indringers binnen komen en u die 'hotspots' in een later stadium kunt aanpakken of onderdeel kunt maken van uw toekomstige beveiligingsstrategie.

De voordelen van een Boon Edam-entree in uw onderwijsinstelling

  • Gemaakt van hoogwaardige en duurzame materialen
  • Zorgt voor een balans tussen een gastvrije uitstraling en een goede beveiliging
  • Geeft iedereen in het gebouw gemoedsrust, wat een gezonde leeromgeving oplevert
  • Eenvoudig te integreren met de meeste toegangscontrole- en gebouwbeheersystemen
  • Ontlast uw beveiligers en maakt deze in sommige gevallen overbodig (wat kostenbesparingen oplevert)
  • U hebt de mogelijkheid het systeem een 'level up' te geven op de punten die er voor u het meest toe doen: beveiliging, veiligheid of esthetisca
  • Zorgt voor meer uptime, omdat technische problemen snel worden opgelost
  • Maakt snelle en veilige ontruiming mogelijk in geval van nood
  • U werkt samen met een echte entry sexpert, van projectontwerp tot installatie en daarna voor service en onderhoud

Bij Boon Edam zijn we trots op onze beveiligingssluizen, draaikruizen, beveiligingsdraaideuren en doorloopsluizen, die de tand des tijds hebben doorstaan. Tot ons entreeportfolio behoren ook 's werelds meest imposante, op het gebouw afgestemde draaideuren, die al tientallen jaren voor een indrukwekkende en inspirerende eerste indruk zorgen.

Voor iedereen Toegankelijk

Ten slotte is het belangrijk dat in- en uitgangen zo toegankelijk mogelijk zijn voor zoveel mogelijk mensen, met name voor mensen met een beperking. Er gelden steeds meer verplichtingen voor bedrijven om redelijke aanpassingen aan te brengen, zodat ook rolstoelgebruikers naar binnen kunnen. 

Waardevolle Casestudy's

Download een compilatie van verschillende casestudy's bij universiteiten en hogescholen om te ontdekken waarom deze onderwijsinstellingen op zoek gingen naar een beter plan voor de fysieke beveiliging van hun gebouwen, welke rol de in- en uitgangen daarbij speelden en van welke voordelen zij wisten te profiteren dankzij onze oplossingen. 

Of bekijk de casestudy over onze installatie in het Victor J. Koningsbergergebouw van de Universiteit Utrecht. Hierin leest u waarom Ector Hoogstad Architecten voor deze entreeoplossing gekozen heeft. U kunt natuurlijk ook vandaag nog contact opnemen met ons team van entry experts om te bespreken welke entreeoplossing het beste past bij uw onderwijsinstelling. Wij staan voor u klaar.

Contacteer Ons

Boon Edam BVBA

 

Vragen? Neem gerust contact met ons op.

 

 

© Royal Boon Edam International B.V.