Boon Edam introduceert milieuvriendelijke coatingtechniek


Boon Edam, marktleider op het gebied van draaideuren, is voortdurend op zoek naar innovatieve en nieuwe manieren om het duurzame karakter van het bedrijf te verbeteren. Begin 2011 introduceerde het bedrijf als een van de eerste ter wereld een nieuwe en milieuvriendelijke techniek om het metaal van de deursystemen voor te bereiden op een behandeling met poedercoating.

In het verleden werd het metaal, zoals dat bij alle gangbare coatingtechnieken het geval was, behandeld met chroom, zodat er een stevige onderlaag ontstond voor verdere bewerking. Chroom is echter een giftige substantie waarmee voorzichtig moet worden omgegaan. Dit metaal is tevens zeer milieubelastend wanneer het niet goed wordt verwerkt.

Boon Edam introduceert nu een nieuwe techniek op basis van zirkonium. Het nieuwe proces resulteert in dezelfde hoge kwaliteitsbasis voor coatings, maar met veel minder risico's voor de werknemers van Boon Edam en het milieu. Zirkonium is zelfs zo milieuvriendelijk, dat het restproduct na een standaard pH-test direct door het riool kan worden gespoeld.

Daniëlle Bakker, Quality Assurance Manager, zegt hierover: "Bij Boon Edam hebben we een lange geschiedenis in het vervaardigen van toegangsoplossingen waarbij we het milieu zo min mogelijk willen belasten. We nemen onze verantwoordelijkheden serieus. We hebben nu de volgende stap in ons productieproces hebben gezet en gaan onverminderd door met het zoeken naar verbeterde manieren om de impact van onze bedrijfsprocessen op het milieu terug te dringen."

Neem voor meer informatie contact op met: energy@boonedam.com of bezoek www.boonedam.com

Voor aanvullende informatie:
Michelle Wortel
Marketing Manager
Royal Boon Edam International B.V.
+31 (0) 299 38 08 00 
mwl@boonedam.com 

 

 

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blog

 

 

Schrijf u in en wij houden u op de hoogte van ons laatste nieuws.

Contacteer Ons

Boon Edam BVBA

 

Vragen? Neem gerust contact met ons op.

 

 

Latest tweets

© Royal Boon Edam International B.V.