Draaideuren van Boon Edam voor Fondation Louis Vuitton!

Garges-lès-Gonesse, Frankrijk - 27 oktober 2014 opende Fondation Louis Vuitton de deuren voor het publiek na grondige renovatiewerkzaamheden die in 2008 van start gingen. Fondation Louis Vuitton behartigt het aanbod van kunst en cultuur en herbergt een permanente kunstcollectie uit de persoonlijke verzameling van Bernard Arnault, voorzitter en CEO van LVMH, het moederbedrijf van het Franse modehuis. In het moderne, nieuwe gebouw heeft Boon Edam vier Tourniket-draaideuren geïnstalleerd.

Uniek gebouw

Het gebouw is ontworpen door de Amerikaans-Canadese architect Frank Gehry, bekend van zijn ontwerp voor het Guggenheim Museum in Bilbao, Spanje. Het nieuwe museum bevindt zich in Jardin d'Acclimatation in Bois de Boulogne in Parijs, Frankrijk. Het 48 meter hoge glazen gebouw lijkt op een zeiljacht met door de wind opgebolde zeilen. Het complexe ontwerp bestaat uit 3584 op maat gemaakte glazen panelen met een totale oppervlakte van 13.500 m2 en een geveloverkapping van ruim 20 meter.

Duurzaam gebouw

De focus van het project op duurzaamheid maakte het tot de perfecte pilot voor een nieuw duurzaamheidscertificaat voor culturele gebouwen, ontwikkeld door HQE®. De High Quality Environmental Standard (HQE) is de Franse norm voor groen bouwen, gebaseerd op internationale uitgangspunten voor duurzame ontwikkeling. De installatie van draaideuren is één van de vele voorbeelden waarin duurzaam design en duurzame ontwikkeling in dit gebouw samenkomen.

De vier Tourniket draaideuren van Boon Edam zijn identiek. Twee deuren zijn geplaatst aan de noordzijde van het gebouw en twee aan de zuidzijde.

Neem voor meer informatie contact op met:

Jeroen Anthonis
Managing Director
T 014 21 67 17

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blog

 

 

Schrijf u in en wij houden u op de hoogte van ons laatste nieuws.

Contacteer Ons

Boon Edam BVBA

 

Vragen? Neem gerust contact met ons op.

 

 

Latest tweets

© Royal Boon Edam International B.V.