Een beveiligingssluis: dé veiligheidsoplossing van grote bedrijven

Beveiligingssluizen: dé veiligheidsoplossing voor grote bedrijven
Bedrijven die gevoelige informatie verwerken, zoals banken of de hoofdzetels van bepaalde ondernemingen, zijn vaak het doelwit van ‘tailgating’. Daarom is de keuze van grote spelers uit de bedrijfswereld snel gemaakt. 
Benieuwd naar de beveiligingsoplossing van die grote bedrijven?
Beveiligingssluizen, zoals bijvoorbeeld ‘mantraps’, vormen een betrouwbare beveiligingsoplossing waar veel bekende bedrijven zich op beroepen. Ze bieden een optimale bescherming voor werknemers én voor belangrijke gegevens. 

Wat is de Circlelock-beveiligingssluis?

De Circlelock is een top security-oplossing die onder meer tailgating en piggybacking in de kiem smoort. Doordat er telkens maar één persoon per keer de sluis kan betreden, en daarbij verschillende verificatieprocessen doorloopt, kan de toegang heel strikt gecontroleerd worden. 
Een bezoeker moet zich in eerste instantie aan de buitenkant van de beveiligingssluis identificeren. Eens hij zich in de sluis bevindt, sluit de buitenste deur zich en is hij als het ware ‘opgesloten’ in de sluis. Om de andere sluisdeur te openen, kan een biometrisch systeem met behulp van een iris- of vingerafdrukscanner als extra veiligheid in de beveiligingssluis geïntegreerd worden. Pas wanneer beide beveiligingssystemen de veiligheid kunnen garanderen, wordt de buitenste sluisdeur naar de beveiligde zone geopend. 
De Circlelock Combi is een halve beveiligingssluis die op een bestaande deur geplaatst wordt. Het is de perfecte ruimtebesparende oplossing voor bedrijven die nood hebben aan extra beveiliging, maar geen tijd of ruimte hebben voor een ingrijpende en dure verbouwing.

Welke beveiligingsfuncties biedt de Circlelock?

Deze mantrap is perfect aanpasbaar aan de noden en wensen van uw bedrijf. Zo is het StereoVision-systeem met plafondsensoren ideaal voor het detecteren van piggybacking. Is er een extra persoon in de sluis aanwezig, maar is er slechts één autorisatie uitgevoerd? Dan wordt de toegang tot de beveiligde zone aan de bezoekers ontzegd. 
Bij de installatie van een Circlelock bestaan er verschillende soorten verificatietechnologieën voor een optimale beveiligingsgraad:
  • De full zone contactmat is een standaarduitrusting waarmee de Circlelock is uitgerust. Deze mat voorkomt dat ongewenste bezoekers, in dezelfde of tegengestelde richting, mee kunnen binnenglippen. 
  • Een extra beveiliging tegen piggybacking is het wegingssysteem waarmee de vloer van de sluis wordt uitgerust.
  • Een optionele upgrade is de eenrichtings-StereoVision om piggybacking bij het binnengaan van de beveiligde zone te voorkomen.
  • Voorgaande upgrade is ook te verkrijgen in een geavanceerde versie. De tweerichtings-Stereovision voorkomt piggybacking bij het binnengaan en verlaten van de beveiligde zone.
  • In de beveiligingssluis is het mogelijk om biometrische beveiligingssystemen te plaatsen zodat er op basis van twee of meerdere factoren een authentificatie kan plaatsvinden. Zo bent u er zeker van dat de persoon die de buitenste sluisdeur heeft geopend, dezelfde persoon is die in de sluis staat. 

Is de Circlelock-beveiligingssluis inbraakwerend?

Voor dit type beveiligingssluis is een Klasse 3-inbraakwerendheidspakket verkrijgbaar.
Met dit pakket houdt u inbrekers buiten en voorziet u uw draaideur van een stevige upgrade met:
  • inbraakwerend glas;
  • speciale vergrendeling;
  • versterkte profielen.
De inbraakwerende versie van de Circlelock is getest, beoordeeld en gecertificeerd conform de Europese norm ENV 1627. 

Op zoek naar een beveiligingssluis op maat van uw gebouw?

Kort samengevat biedt de Circlelock een optimale beveiliging tegen piggybacking en tailgating, ondersteunt het twee of meerdere identificatieoplossingen, en beschikt het over een gebruiksvriendelijke & intuïtieve bediening.
Wenst u meer informatie over onze high security-veiligheidsoplossingen? Neem contact op met onze security access-specialisten voor de meest efficiënte toegangscontrolesystemen.
 

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blog

 

 

Schrijf u in en wij houden u op de hoogte van ons laatste nieuws.

Contacteer Ons

Boon Edam BVBA

 

Vragen? Neem gerust contact met ons op.

 

 

© Royal Boon Edam International B.V.