De noodzakelijke beveiligingsmaatregelen voor uw gebouw

De noodzakelijke beveiligingsmaatregelen voor uw gebouw
Toegangsoplossingen worden vaak gekozen door de architect van het gebouw. Een goede architect zal rekening houden met bijzondere eisen en wensen op gebied van veiligheid. Maar hoe zit het met de noodzakelijke beveiligingsmaatregelen? 
Er moet namelijk niet alleen geredeneerd worden vanuit uw persoonlijke situatie en ervaringen. U dient rekening te houden met alle mogelijke scenario’s die u als bedrijf zou kunnen meemaken.
Voor security of facility managers is het geen sinecure om een degelijk veiligheidsbudget los te krijgen van hogerhand. En dat geldt vooral bij het nemen van beveiligingsmaatregelen voor hypothetische situaties. In de praktijk gaan financiële managers dus vooral kijken naar de bestaande veiligheidseisen en -normen, en de voorwaarden van de verzekeraar. 
Ideaal is het niet. Maar feit blijft dat niet tegen elk denkbaar incident beveiligd kan worden. Afgezien van de hoge kosten, kan ook onnodige hinder voor het bedrijfsproces ontstaan. En dan blijft er altijd nog de mogelijkheid dat scenario’s over het hoofd worden gezien.

Beveiligingsadviseurs versus specialisten

De perfecte beveiligingsadviseur bestaat eigenlijk niet. Niemand kan van alle markten thuis zijn, want daarvoor is professionele beveiliging veel te complex. Er zijn natuurlijk altijd adviseurs die weten hoe inbraak is tegen te gaan of hoe de kans op diefstal is te verminderen aan de hand van bepaalde beveiligingsmaatregelen. 
Maar een adviseur of inbraakexpert zal dan weer minder afweten van brandveiligheid of cybersecurity. En die onderwerpen verdienen ook de nodige aandacht. 
Voor kleine projecten met een eenvoudig proces, zoals kantoorgebouwen, kan een beveiligingsadviseur op basis van zijn ervaring redelijk goed advies rond beveiligingsmaatregelen formuleren. 
Dat ligt anders voor grote projecten. Denk bijvoorbeeld aan: 
  • een ziekenhuis
  • een hotel
  • een universiteit
  • een museum 
  • een winkelcentrum
Bij dit soort grote projecten is er iemand nodig die het bedrijfsproces van de opdrachtgever goed kent en die weet waar de pijnpunten liggen. Deze adviseurs zijn generalisten, die goed moeten kunnen samenwerken met specialisten van leveranciers.

Beveiligingsmaatregelen: kies voor de expertise van een leverancier

Essentieel is dat ook de leveranciers in het bouwproces over specialisten beschikken, die het juiste antwoord kunnen geven op de vragen van de adviseur en die bovendien in staat zijn de kennis van de adviseur op een zinvolle manier aan te vullen.
Op vlak van inbraakveiligheid is de toegangsdeur een belangrijke schakel in het respecteren van de geldende beveiligingsmaatregelen. De adviseur zal een aantal eisen stellen ten aanzien van de deur. De specialist kan vervolgens vanuit de eigen expertise samen met de adviseur tot de best mogelijke toegangsoplossing komen. 
Het resultaat van deze samenwerking zal een beveiligde toegangsoplossing zijn die voor aanzienlijk langere tijd de aanvankelijke verwachtingen zal overtreffen
Heeft u een vraag rond uw beveiligingsproject en de geschikte beveiligingsmaatregelen? Contacteer onze toegangsexperts voor de beste toepassingen en advies op maat!

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blog

 

 

Schrijf u in en wij houden u op de hoogte van ons laatste nieuws.

Contacteer Ons

Boon Edam BVBA

 

Vragen? Neem gerust contact met ons op.

 

 

© Royal Boon Edam International B.V.