De perfecte ingang: 4 cruciale aandachtspunten

De perfecte ingang: 4 cruciale aandachtspunten
Een ingang is het uithangbord van uw gebouw en bepaalt de eerste indruk die uw bezoekers krijgen. Bij het kiezen van het ontwerp van uw ingang gaat u dan ook best niet over één nacht ijs. 
De mogelijkheden zijn namelijk eindeloos. Aan welke veiligheidseisen moet u voldoen? Zijn uw stijlwensen qua design haalbaar? Kan er worden voldaan aan het gemiddeld aantal dagelijkse bezoekers?
Het is dus van essentieel belang dat u de juiste ontwerpkeuzes maakt bij het uitdenken van uw ingang. Zo voorkomt u ergernis bij de eindgebruiker of opdrachtgever. 
Advies op maat van ingangsexperts is in de ontwerpfase een absolute meerwaarde. Om tot de meest geschikte ingang met de juiste functionele en esthetische eigenschappen te komen, kunnen de experts bijsturen en adviseren.
Benieuwd naar de 4 cruciale aandachtspunten waar u rekening mee moet houden tijdens het ontwerpproces van de ingang van uw gebouw? Wij lijsten ze graag even voor u op.

De veiligheid van uw ingang

De veiligheid van een ingangsoplossing is ongetwijfeld het allerbelangrijkste onderdeel van uw ontwerp. Fouten kunt u zich in dit segment immers niet veroorloven. Een paar belangrijke veiligheidsvragen: 
  • Moeten uw automatische draaideuren voorzien worden van een inklapbaar onderstel? 
  • Hoe zit het met de massa van de deurvleugels en de mogelijke impact die zij op een bezoeker kunnen hebben?
  • Welke rol speelt de wind op de locatie? 
Ga rond de tafel zitten met ingangsexperts zodat u geen enkel mogelijk probleem over het hoofd ziet. 

De functionele eisen van uw ingang

Voor elk type gebouw met verschillende bezoekersdoelgroepen zijn er andere zaken waar op gelet moet worden. Zo kan het af te raden zijn om een automatische draaideur te plaatsen in een schoolgebouw met veel jonge kinderen. 
Bij een ziekenhuis of een winkelcentrum is het bijvoorbeeld ook erg belangrijk dat de ingang breed genoeg is om het gebouw comfortabel te kunnen betreden met een kinderwagen, rolstoel of winkelwagen.
Ook moet er worden berekend hoeveel personen er per uur door de deur moeten. Een vlotte bezoekersstroom is geen overbodige luxe bij de ingang van een gebouw. 

Een BREEAM-certificaat voor de meest duurzame ingangen

Een BREEAM-certificaat is een duurzaamheidskenmerk voor het realiseren van duurzame gebouwen met een minimale milieu-impact
Om uw gebouw in aanmerking te laten komen voor een BREEAM-certificaat, speelt de ingang een belangrijke rol. 
Het is van belang dat er tijdens de ontwerpfase rekening gehouden wordt met energievriendelijke oplossingen, zoals 
  • een eenrichtingsbewegingssensor;
  • slimme lichtregeling;
  • ledverlichting. 
Informeer ook altijd of een leverancier een carbon footprint kan afgeven bij de producten.
Automatische draaideuren scoren bijvoorbeeld erg goed op vlak van duurzaamheid.
De reden? Hoewel ze altijd geopend zijn om de bezoekersstroom vlot te laten passeren, houden ze de invloeden van buitenaf tegen. Ongeacht de seizoenen staan ze garant voor een aangenaam en gezond binnenklimaat

Een ingang met het oog op esthetiek

Het is erg vervelend wanneer ontwerpideeën op het laatste moment aangepast moeten worden omdat ze niet voldoen aan de functionele of veiligheidseisen. 
Om teleurstellingen en bijkomende kosten te voorkomen, is het daarom verstandig om een leverancier in een zo vroeg mogelijk stadium mee te laten denken en te laten adviseren. 
Wenst u uw ingang te ontwerpen zodat deze in lijn ligt met de gevel van uw gebouw of met de huisstijl van uw bedrijf? Contacteer onze ingangsexperts voor meer informatie rond de toepassingsmogelijkheden van bijzondere materialen, speciale verlichting, slanke draagconstructies en tal van andere esthetische zaken.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blog

 

 

Schrijf u in en wij houden u op de hoogte van ons laatste nieuws.

Contacteer Ons

Boon Edam BVBA

 

Vragen? Neem gerust contact met ons op.

 

 

© Royal Boon Edam International B.V.