tabs

BIM en BIM-objecten

Beschrijving

Alle beschikbare Boon Edam BIM-objecten vindt u vrij downloadbaar op onze productpagina's.

Wat is BIM?

BIM staat voor Building Information Modelling. Het is een manier om binnen een 3D common data environment (CDE) te werken. BIM maakt samenwerking mogelijk tussen de bouw-, ontwerp- en architectuursectoren. Bouwprojectteams kunnen zo gedurende de volledige levenscyclus van het project informatie op één locatie beheren. BIM heeft de deur geopend naar gestructureerd teamwork. De betrokken partijen werken efficiënter, hoeven minder werk over te doen en hebben lagere kosten.

Wat zijn BIM-objecten?

Een BIM-object is een visuele weergave in 3D van een gebouwcomponent, zoals Boon Edam producten. U kunt het zien als een bouwblok dat in het bouwproject kan worden geplaatst. Boon Edam biedt 3D BIM-objecten aan om u te helpen bij het specificatie- en ontwerpproces.

Hoe BIM-objecten bijdragen tot minder kosten en meer duurzaamheid

Een BIM-object is meer dan alleen een visueel 3D-model. Het omvat ook andere dimensies, waaronder tijd, kosten, constructie en veiligheid. U kunt een BIM-object van een draaideur of beveiligingsproduct in uw bouwproject plaatsen. U kunt deze producten vervolgens meteen bewerken en afstemmen op het ontwerp van de façade en de lobby. BIM-objecten zijn om meerdere redenen sterk in opkomst. De industrie is al bezig met de overstap van 3D- naar 4D-, 5D- of zelfs 6D-modellen. Bij elke upgrade worden er meer gegevens over het product meegenomen. De modellen kunnen als volgt worden omschreven:

3D: De basiselementen die verband houden met grondpenetratie, veiligheid en logistiek.
4D: Toevoegen van tijd aan het 3D-model. Ondersteuning bij de projectplanning.
5D: Toevoegen van kosten (materialen, enz.).
6D: Toevoegen van duurzaamheid, levenscyclus, energieverbruik, enz.
7D: Toevoegen van gegevens voor facility management

Deze extra informatielagen dragen bij aan het beheer van de volledige levenscyclus van het gebouw. Daarmee biedt het werken met BIM-objecten nog meer voordelen, naast het samenwerken in één omgeving en het voorkomen van dubbel werk.

BIM-objecten van Boon Edam

BIM-objecten zijn beschikbaar voor ons productassortiment, van draaideuren/tourniquetdeuren tot beveiligingssluizen. Dat biedt nieuwe mogelijkheden voor snelle en eenvoudige specificatie.

Behalve de visuele weergave bevat een BIM-object ook kritische productinformatie. Hieronder vallen alle Boon Edam opties, die onmiddellijk geconfigureerd en besteld kunnen worden.

  • Breedtevariaties
  • Hoogtevariaties
  • Dieptevariaties
  • Verkrijgbare kleuren
  • Inbraakbeveiligingsopties
  • Glasopties
  • StereoVision

Boon Edam BIM-objecten zijn configureerbaar en in grootte aanpasbaar. Er zijn eindeloos veel mogelijkheden om uw BIM-object aan te passen. De gecombineerde opties van premium standaardparameters waarin het product beschikbaar is, bieden talrijke opties waaruit u kunt kiezen.

Boon Edam BIM-objecten zijn momenteel in 3D verkrijgbaar en beschikbaar in .rfa- en .ifc-formaat. .rfa is geschikt voor Autodesk Revit. Alle beschikbare Boon Edam BIM-objecten vindt u vrij downloadbaar op onze productpagina's en u kunt dit snel en eenvoudig implementeren in uw AutoCAD Revit-project.

Parameters voor BIM-objecten voor entrees die vaak over het hoofd worden gezien

  • Luchtgordijnen
  • Toegangscontroleaccessoires

Luchtgordijnen

Wanneer u een BIM-object van een draaideur in uw Revit-project plaatst, ziet u of de draaideur goed aansluit bij op façade van het gebouw. Een vaak vergeten maar cruciaal detail is of u luchtgordijnen wilt installeren in de kap van uw draaideur. Luchtgordijnen zijn geen standaardonderdeel van een BIM-object. Als de doorloophoogte of hoogte onder de kap te laag is, moet u extra ruimte boven op de draaideur incalculeren. In de praktijk wordt de doorloophoogte van de draaideur vaak beperkt door de hoogte van het plafond. Als er onvoldoende ruimte is, leidt dat in een latere fase van het bouwproces tot problemen. Als u twijfels hebt over de juiste positie van uw luchtgordijn, neem dan contact op met onze entry experts om de beste oplossing te vinden.

Toegangscontroleaccessoires

Niet alle toegangscontroleapparaten worden in het product zelf geïnstalleerd en vaak moet hiervoor een zuil of steun worden geplaatst. Beveiligingsintegratieopties van derden kunnen handmatig op Boon Edam BIM-objecten worden gemonteerd. Neem contact op met onze entry experts voor hulp bij uw project.

Waar vindt u Boon Edam BIM-objecten?

Alle beschikbare Boon Edam BIM-objecten vindt u vrij downloadbaar op onze productpagina's.  

Service & Onderhoud

Service en Onderhoud

Contacteer Ons

Boon Edam BVBA

 

Vragen? Neem gerust contact met ons op.

 

 

© Royal Boon Edam International B.V.