Dexus Gateway Building

Een perfect samenspel van oplossingen

De Gateway Building aan de Circular Quay in Sydney is de eerste kantoortoren in Australië waar volledig geïntegreerd, contactloos 3D-scannen van vingerafdrukken wordt gebruikt om geautoriseerde kantoormedewerkers en bezoekers toe te laten in het gebouw. De nieuwe entree van het gebouw vereiste een complexe samenwerking van experts op het gebied van beveiliging en technologie, waaronder Boon Edam, Schindler Lifts, Honeywell en IDEMIA (producent van de MorphoWave-technologie voor het scannen van vingerafdrukken). De oplossing moest naadloos werken om de gebruikerservaring en gebouwbeveiliging te verbeteren voor de huurders en bezoekers van het 46 etages tellende monumentale gebouw in het centrale bedrijfsdistrict (CBD) van Sydney, dat eigendom is van Dexus Wholesale Property Fund.

Boon Edam leverde de toegangsbeveiligingsoplossing, op basis van de Lifeline Speedlane Swing-doorloopsluis, de slankste doorloopsluis op de markt. Dat droeg niet alleen bij aan het esthetische aspect, maar bood ook meer ontwerpmogelijkheden binnen de ruimte van de liftportalen.

Groeiende behoefte bij huurders voor hogere beveiliging

Het upgradeproject vereiste een toegangsbeveiligingssysteem dat geavanceerde beveiliging kon combineren met een esthetisch aantrekkelijke en onopvallende oplossing voor de lobby. De ideale oplossing werd gevormd door integratie van Boon Edam-doorloopsluizen, MorphoWave-vingerafdrukscanners die op een bijpassende zuil (de Lifeline Boost) werden gemonteerd, Schindler Lifts-bestemmingsbesturing en Honeywell-toegangscontroletechnologie. Deze oplossing was het antwoord op een groeiende behoefte bij huurders van het gebouw om de toegangsbeveiliging te verbeteren, zodat de veiligheid van medewerkers, bezoekers en waardevolle gegevens beter gewaarborgd wordt.

Een complexe maar perfecte uitvoering

De toegangsoplossing voor Gateway bestaat uit een serie slanke en stijlvolle beveiligde doorloopsluizen (Boon Edam's Lifeline Speedline Swing), met naadloze integratie van contactloze, intelligente liftbestemmingsbesturing (Schindler Port's PORT 4 mini) en toegangscontrole via biometrische vingerafdrukscanners (IDEMIA's MorphoWave) – en dat alles op één locatie, zodat een snelle, nauwkeurige en naadloze toegang tot beveiligde zones mogelijk is. De gebruikte technologieën worden allemaal aangestuurd door Honeywell's toegangscontrolesysteem.

Stephen Hodge, Senior Project Manager bij Dexus, gaf aan: "Met zoveel belanghebbenden en een sterke behoefte aan betrouwbaarheid en kwaliteit was het essentieel dat iedereen de doelstellingen van het project kende en goed kon samenwerken. Het verheugt me te kunnen zeggen dat het een perfect samenspel was en dat alles vlot verliep."

"Wat voor Dexus belangrijk was, is dat we grensverleggend zijn in het bieden van verbeterde ervaringen, maar dan wel op basis van beproefde producten. De doorloopsluizen van Boon Edam zijn wereldwijd en lokaal geïnstalleerd en dat gaf ons extra vertrouwen dat dit het juiste product was voor dit geavanceerde project", aldus Stephen Hodge.

  
  

Een sterke samenwerking

Projecten zoals deze vereisen de samenwerking van veel partijen. Zie hieronder met welke belangrijke partners we hebben samengewerkt en download de volledige Casestudie om meer inzicht te krijgen in onze betrokkenheid bij het unieke en baanbrekende Dexus Gateway Building-project.

Contacteer Ons

Boon Edam BVBA

 

Vragen? Neem gerust contact met ons op.

 

 

© Royal Boon Edam International B.V.