Tele2

Beveiliging en Toegankelijkheid Naadloos Geïntegreerd

In het huidige klimaat van onveiligheid is de beveiliging van de inkom van gebouwen niet langer zomaar een optie. Het is een primair aandachtspunt geworden, en dat al vanaf de ontwerpfase. Kies je voor een systeem dat niet-geautoriseerde bezoekers simpelweg afschrikt of voor een systeem dat de toegang tot het gebouw volledig blokkeert voor onbevoegden?

Voor de nieuwe kantoren van Tele2 in Stockholm werd Boon Edam geconsulteerd bij het ontwerp van de inkomhal. Tele2 is een Europees telecommunicatiebedrijf dat bij zijn bezoekers een goede eerste indruk wil nalaten door voldoende openheid en een uitnodigende sfeer te creëren. Anderzijds wil Tele2 geen doorgang tot de kantoren voor niet-geautoriseerde personen en een gecontroleerde doorgang voor personen die toestemming hebben om de kantoren en het bedrijfsrestaurant te betreden. Bijkomend werd als opdracht meegegeven om een toegangscontrolesysteem te voorzien dat qua design passend is bij de uitstraling van het gebouw.

De Oplossing

Tele2 en Boon Edam hebben uiteindelijk gekozen voor 14 Speedlane Swing doorloopsluizen, deels met smalle doorgang en deels met brede doorgang voor mindervaliden.

Deze doorloopsluizen bieden een gemiddeld beveiligingsniveau. Als een bezoeker de sluis nadert verschijnt via een interactieve lichtdisplay de uitnodiging om te badgen. Na het badgen openen de glazen deurtjes zich razendsnel en kan de bezoeker vrij doorlopen. Zonder badge blijven de deurtjes gesloten en licht er een rood kruis op dat aangeeft dat er geen vrije doorgang is.

Tele2 is enthousiast. De inkom voldoet aan de specifieke beveiligingsbehoeften van het gebouw en geeft bezoekers en personeel op een vlotte manier toegang en uitgang. Het design van de Speedlanes is modern en passend bij het interieur van het gebouw. De gebruikers zijn positief en zien de doorloopsluizen niet als hinderend of ongemakkelijk.

Hogere Beveiligingsoplossingen?

Meer geïnteresseerd in hogere beveiligsoplossingen, zoals ronde beveiligingsdeuren of beveiligingssassen? Klik dan hier voor inkomoplossingen die toegang van onbevoegden geheel voorkomen. 

Meer Info?

Meer info over het Tele2-project kan u lezen door de Case Study te downloaden of onderstaand filmpje te bekijken.

  
  

Plaats
Stockholm

Land
Zweden

Architect
BAU Architects

Aannemer
In3prenör

Producten
Speedlane Swing

Jaar
2016

Download Case Study Tele2

 

 

Project: Tele2

Contacteer Ons

Boon Edam BVBA

 

Vragen? Neem gerust contact met ons op.

 

 

© Royal Boon Edam International B.V.